Engelse les voor volwassenen in Soerendonk

De cursus Engels in Soerendonk is zowel voor volwassenen, voor ouderen en voor 65+ , zowel voor beginners als voor gevorderden. Er is een vorm van “verengelsing” in onze maatschappij. De Engels taal wordt steeds meer geïntegreerd als voertaal binnen zowel bedrijven als privé situaties. Als u niet helemaal zeker bent of je de taal goed beheerst, is dit lastig. De drempel wordt steeds hoger.

Natuurlijk wilt ook u met de tijd meegaan! Engels écht leren begrijpen en spreken is niet alleen voor scholieren of zakenmensen belangrijk, maar voor iedereen die internet gebruikt of naar het buitenland wil reizen. Engels leren voor volwassenen en Engels leren voor ouderen: waarom nog langer wachten? Uit ervaring met "leren, leren" komt naar voren dat het geen vereiste is om direct vanaf het begin vlekkeloos en grammaticaal correct Engels te kunnen spreken. Het gaat niet alleen om de taal zelf, de non-verbale communicatie, creativiteit en zelfvertrouwen zijn minstens zo belangrijk. Om Engels te spreken is het niet altijd nodig om alle woorden uit het hoofd te stampen. Een goede start is te kunnen omschrijven wat u bedoelt of wat u wilt zeggen en op die manier stap voor stap uw woordenschat uit te breiden.

Hoewel boeken en online cursussen veel kunnen helpen bij het leren van de theorie, het vloeiend spreken van een nieuwe taal leert u alleen door het gewoon te doen. Zelfs als u de grammatica al redelijk onder de knie heeft kan het alsnog moeilijk zijn uit uw woorden te komen als het er eenmaal op neerkomt, en eindigt het soms in stotteren. De meest efficiënte manier om een taal vlot en met gemak te leren spreken is er helemaal in ondergedompeld te worden en door eenvoudigweg fouten te maken en veel te oefenen. U zult tijdens het samen wandelen en de alledaagse activiteiten en b.v rollenspellen steeds met meer zelfzekerheid in het Engels leren praten. Easy Walking, Easy talking hanteert verschillende methodes om de kennis over te brengen.

Ervaringen

Anneke
Albert & Sjannie

Maatwerk oplossingen als u onzeker bent in Engels

Veel mensen kunnen door tv en social media al best wel Engels verstaan, maar praten is vaak toch moeilijk. Een gesprek kunnen en durven voeren in het Engels kan zomaar het verschil betekenen tussen moeten stoppen met een plan of door kunnen gaan. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om wekelijks te oefenen in het voeren van gesprekken over allerlei onderwerpen. Na de introductie les wordt er in overleg met de cursist(en) een thema of gespreksonderwerp gekozen voor de volgende les.

De buitenwereld in

De essentie van Easy Walking, Easy Talking ligt bij het voeren van gesprekken in combinatie met activiteiten die bij de persoon of groep passen:

  • Op vakantie in het buitenland?
  • Tips voor Engels via Internet?
  • Welke App past het beste bij u?
  • Engelse films thuis kijken en tijdens de workshop bespreken?
  • Welke onderwerpen komen er op uw werk aan bod?
Cursisten worden gestimuleerd om constant in het Engels met elkaar te praten en ook buiten de lessen om aan hun Engels te werken als ze dit willen en kunnen. Dat levert soms heel leuke situaties op!

De buitenwereld in

Er worden maatwerk oplossingen gezocht als u onzeker bent tijdens het Engels spreken. Geen moeilijke termen, maar een manier die bij u past zodat u stap voor stap zelfverzekerder en vaardiger wordt in de Engelse taal. Door actief te zijn, wordt Engels leren spreken geen opgave maar een hobby; het leren wordt tijdens de wandelingen en andere activiteiten geassocieerd met plezier. Daarnaast zien veel mensen de Easy Walking, Easy Talking lesprogramma’s voor het Engels leren voor 65+ als waardevolle hersengymnastiek. Naast privé- en wandelworkshops van 1,5 uur (max,. 3 pers.) en workshops op uw bedrijf, worden er ook groepslessen, “the art of small talk” op de Damenweg 12 te Soerendonk (max. 3 pers.) gegeven. Heb je interesse in meer informatie of een persoonlijk advies over het volgen van Engelse les voor volwassenen in Soerendonk? Neem dan gerust contact met mij op voor het plannen van een vrijblijvend intakegesprek.

Activiteiten

Fitness

For Fitness

Intensief bezig zijn

De For Fitness workshop is ideaal voor deelnemers die buiten het leren van de taal ook willen werken aan de fysieke conditie. Dit kan zijn in de vorm van intensievere wandelingen, oefeningen met gezondheidstips of een op maat gemaakt fysio-programma.

Easy Walking

Easy Walking

Rustige wandelingen

Wie kiest voor Easy Walking is nog steeds actief bezig maar op een meer ontspannen manier. De focus ligt bij deze workshop sterker op de omgeving en wat er om ons heen gebeurt, bijvoorbeeld in het dorp of een activiteit of bezienswaardigheid in de buurt.

Tuin

Great Garden

Gesprek & persoon

Een ontspannen wandeling rondom huis en tuin. Voor deelnemers die graag willen spreken over onderwerpen die hen op dit moment bezighouden. Dit kan een hobby of interesse zijn, of een specifieke situatie.

Thuis

Home Tour

Alledaagse bezigheden

Een kennismaking met bezigheden in en rondom het huis en het dagelijks leven. Tijdens de Home Tour workshop wordt geoefend met alledaagse onderwerpen waar men regelmatig mee in aanraking komt, zoals bijvoorbeeld eten koken, winkelen, tuinieren en op vakantie gaan.

Zakendoen

Let's Talk Business

Voor werkgevers en werknemers

Een bezoek aan uw bedrijf of spreken over het werk. Tijdens deze workshop kan worden geleerd over vakjargon en terminologie, interculturele communicatie, presenteren, onderhandelen, of een oefening die van toepassing is op uw eigen situatie.

Gadgets

Tips & Tricks

Zelf leren studeren

Welke hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld apps voor op de tablet of smartphone en websites zijn beschikbaar om informatie te zoeken en om mee te oefenen? We kijken onder andere naar het gebruik van Google Translate, BBC en Netflix om ook buiten de workshops aan uw Engels (of Nederlands) te kunnen werken.

Spelletjes

Go For The Game

Spelenderwijs leren

De Go For The Game workshop maakt gebruik van educatieve bord- of kaartspellen, hardop lezen, rollenspellen, en/of muziek bij het leren van de taal. Tijdens deze activiteiten wordt er op een leuke manier geoefend met de woorden en grammatica.

Leren op afstand

Skip & Skype

Leren op afstand

Het is niet altijd even gemakkelijk om tijd vrij te maken en op en neer te komen voor een workshop. Om het iets eenvoudiger te maken is het bij Easy Walking, Easy Talking ook mogelijk een of meerdere workshops te volgen via Skype, vanuit uw eigen huis.

Zijn de bovenstaande opties toch niet precies waarnaar u op zoek bent? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvend intake gesprek aan, en wij maken graag een programma of workshop voor u op maat!

Damenweg 12
6027 NK Soerendonk
Tel: +31 (0)495 599 213 / +31 (0)6 8383 3897
Email: contact@easytalking.nl